3-most-common-plumbing-myths-that-cost-you-money

3 Cele mai frecvente mituri despre instalații care te costă bani

3 Most Common Plumbing Myths That Cost You Money

Instalațiile sanitare sunt una dintre cele mai dificile și mai puțin anticipate părți ale proprietății unei locuințe. Este o parte importantă și integrantă a casei dumneavoastră, iar întreținerea acesteia poate fi frustrantă. Cu toate acestea, poate asigura un mediu de viață confortabil pentru dvs. și pentru cei dragi, atunci când este făcută corect. Adesea, problemele apar atunci când cauza nu este vizibilă sau vizibilă în etapele inițiale. S-ar putea să trebuiască să ghiciți sursa problemei și chiar și atunci, nu va garanta o soluție. Cea mai bună opțiune este să apelați la o companie locală de instalații sanitare pentru ajutor.

Cele mai frecvente probleme de instalații sanitare la domiciliu includ robinete care picură, țevi și toalete care prezintă scurgeri, precum și toalete și canalizări înfundate. S-ar putea să fiți tentat să folosiți trucuri de instalații sanitare de uz casnic sugerate de familie sau de prieteni sau de pe internet. Cu toate acestea, având puține sau deloc cunoștințe despre sistemul de instalații sanitare, aceste remedii aparent inofensive pot fi foarte periculoase pentru țevile casei dumneavoastră. De asemenea, pot duce la un impact negativ asupra finanțelor dvs. pe termen lung.

Multe mituri legate de instalații sanitare au fost transmise de la o generație la alta. De exemplu, unii oameni cred că turnarea de oțet, lămâie și bicarbonat de sodiu ar putea ajuta la desfundarea unui canal de scurgere. Aceste remedii nu numai că sunt periculoase, dar, de asemenea, nu puteți garanta că vor funcționa cu adevărat. În cazul oricărei probleme de instalații sanitare, cel mai sensibil și responsabil lucru pe care trebuie să-l faceți este să apelați la un instalator pentru a evita pierderile financiare și potențialele daune la sistemul dvs. de instalații sanitare.

În acest blog, vom demitiza câteva dintre miturile comune care vă fac o gaură în buzunar fără motiv.

Lămâia îți împrospătează canalizarea

Poate că ați auzit despre cum stoarcerea unei lămâi în scurgerea din baie sau din bucătărie vă poate scăpa chiuveta de mirosurile rele și o poate împrospăta pentru câteva zile. Dar, acest lucru nu va curăța, nu va desfunda și nu vă va proteja canalizarea. În realitate, turnarea unei cantități excesive de suc de lămâie în scurgere poate coroda țevile sanitare din cauza acidului citric din ele. Acest lucru poate duce în cele din urmă la rugină, găuri, scurgeri, fisuri sau chiar la spargerea țevilor dvs.

Prin urmare, vă recomandăm să evitați utilizarea sucurilor de citrice în canalele de scurgere din baie sau bucătărie pentru a preveni coroziunea țevilor. Asigurați-vă că efectuați o întreținere frecventă a instalațiilor sanitare ale locuințelor dumneavoastră. Dacă observați un miros neplăcut care provine din canalizare, cereți unui instalator autorizat să vă verifice imediat canalizarea.

Orice poate fi aruncat în vasul de toaletă

Este o concepție greșită comună în rândul multor oameni că vasul de toaletă este un vas cu spălare totală. Chiar dacă ar avea o priză cu gura largă, acest lucru nu înseamnă că puteți trage apa cam orice prin ea. Dacă turnați orice în toaleta și în instalația sanitară a toaletei și a băii dumneavoastră, aceasta se poate înfundă. Va trebui să scuipați o mulțime de bani pentru a repara o scurgere înfundată a toaletei.

Prin urmare, trebuie să evitați să aruncați în vasul de toaletă următoarele obiecte:

  • Prosoape de hârtie
  • Machiaj
  • Tampoane de bumbac
  • Scutece
  • Articole de igienă feminină
  • Unsoare
  • Ulei
  • Hair
  • Zaț de cafea

Articolele de igienă feminină, suporturile de păr, prosoapele de hârtie și machiajul trebuie aruncate în coșurile de gunoi pentru a evita înfundarea canalizării toaletei. Deși unele produse pentru bebeluși, cum ar fi șervețelele, sunt etichetate ca fiind lavabile, ar trebui totuși să evitați să le aruncați în toaletă, deoarece acestea nu se descompun sau nu se descompun în apă.

Curățătoarele de canalizare elimină blocajele în mod eficient

Poate că ați auzit cel puțin o dată în viață despre miracolele curățătorilor de canalizare, cum ar fi cât de repede vă pot desfunda chiuveta sau scurgerea. Acest lucru este departe de adevăr, deoarece aceste produse de curățare a scurgerilor conțin anumite ingrediente care sunt dăunătoare și nocive pentru țevile instalațiilor dvs. sanitare. În timp ce aceste substanțe chimice pot debloca blocajele minore, acestea nu sunt în niciun caz capabile să rezolve problemele majore ale instalațiilor sanitare și trebuie evitate.

Utilizarea curățătorilor de canalizare pentru remedieri pe termen scurt va masca problema de bază, pe termen lung, care necesită o atenție imediată. Le puteți folosi pentru a câștiga timp până când un instalator profesionist poate veni să inspecteze și să rezolve problema de bază.

4.2/5 - (20 votes)
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *