simple-steps-to-effectively-maintain-your-septic-system

Pași simpli pentru întreținerea eficientă a sistemului septic

Simple Steps To Effectively Maintain Your Septic System

Întreținerea sistemului septic instalat în casa dumneavoastră nu este o sarcină complicată. Sistemele septice casnice trebuie să fie inspectate de un instalator profesionist cel puțin de două ori pe an. Îngropat sub curtea dvs. din spate, un sistem septic funcționează în permanență – considerat încă drept cea mai subestimată și neglijată utilitate din casa dvs. De ce ar trebui să vă intereseze acest lucru? Un sistem septic bine întreținut poate rămâne funcțional timp de cel puțin 30 de ani.

Cei mai mulți oameni nu se gândesc prea mult la ceea ce se întâmplă atunci când deșeurile umane ajung în canalizare. Funcția principală a unui sistem septic este de a trata și de a elimina apele reziduale. Este posibil să vă confruntați cu probleme dacă oricare dintre echipamentele sanitare nu mai funcționează. Dacă credeți că este important să întrețineți componentele sanitare instalate în casa dumneavoastră, urmați acești pași simpli:

Utilizați apa în mod eficient

O casă unifamilială obișnuită utilizează în medie între 65 și 70 de litri de apă pe zi sau chiar mai mult. Este important de menționat că o singură scurgere în sistemul de instalații sanitare poate determina irosirea unei cantități impresionante de apă, ajungând până la 200 de galoane pe zi. Toată apa consumată într-o gospodărie se varsă direct în sistemul septic.

Eficiența în folosirea apei devine esențială pentru reducerea acestei irosiri. Prin utilizarea rațională a resurselor, mai puțină apă va ajunge în rezervor. Consumul excesiv de apă poate genera nu doar o creștere a facturilor, ci și un risc crescut de defecțiuni ale sistemului septic.

Este crucial să conștientizăm că resursele de apă nu sunt nelimitate și că gestionarea lor cu responsabilitate contribuie nu doar la economisirea financiară, ci și la conservarea mediului înconjurător. Astfel, adoptarea unor practici eficiente în ceea ce privește utilizarea apei în gospodărie nu doar că poate reduce cheltuielile, dar și previne potențialele probleme asociate cu defecțiunile sistemului de apă și canalizare.

Eliminarea corespunzătoare a deșeurilor

Fie că folosiți un dispozitiv de eliminare a gunoiului, fie că trageți apa în toaletă sau o turnați în chiuvetă, tot ceea ce se scurge ajunge în fosa septică. Prin urmare, asigurați-vă că eliminați deșeurile în mod corespunzător și că nu puneți nimic dur sau lipicios în scurgere. Prosoapele de hârtie, uleiul, mucurile de țigară, substanțele chimice etc. pot afecta sistemul de drenaj și pot cauza obstrucții. Ceea ce merge în conductele de drenaj va avea un impact asupra performanței sistemului dvs. de canalizare.

O colecție de organisme vii este responsabilă pentru tratarea și digerarea deșeurilor menajere. Prin urmare, evitați să turnați substanțe chimice dăunătoare în canalizare, deoarece acestea pot ucide organismele și pot afecta performanța sistemului de canalizare pe site.

Inspectați în mod regulat

Poate fi dificil să localizați sistemul dacă accesul la rezervor este îngropat. Dacă nu reușiți să localizați rezervorul, mergeți la subsol și găsiți direcția în care iese conducta de canalizare prin perete. Un instalator profesionist ar putea localiza și inspecta rapid componentele ascunse ale instalației dvs. sanitare și ar putea asigura întreținerea necesară.

Dacă credeți că sistemul dvs. septic rezidențial nu funcționează eficient, solicitați asistență profesională din partea unui instalator de încredere. Inspecția și întreținerea regulată vă vor ajuta să evitați reparațiile și înlocuirile costisitoare.

4.4/5 - (33 votes)
2 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *