drain-cleaning-basics-you-should-know

Bazele curățării scurgerilor pe care ar trebui să le știți

Drain Cleaning Basics You Should Know

Dacă vă petreceți timpul în bucătărie, trebuie să fiți familiarizat cu ororile canalizărilor înfundate. Cu toate acestea, problema nu se limitează la bucătărie; de fapt, orice conductă de scurgere din casa dumneavoastră se poate înfundă.

Scurgerile din bucătărie

Atunci când scurgerea bucătăriei se înfundă, pot exista mai multe motive: deșeuri solide sau bucăți de săpun blocate în scurgere sau depuneri de grăsime.

Tot ceea ce nu este pur lichid nu ar trebui să fie aruncat la canal. Dacă nu se toarnă, aruncați-l la gunoi sau la coșul de gunoi. Dacă încercați să aruncați solidele prin scurgere, chiar dacă sunt bucăți mici de deșeuri solide, acestea pot înfundă scurgerea în timp. Trebuie să curățați țevile și să îndepărtați obstacolele. Toate depunerile de alimente trebuie îndepărtate din țevi pentru a vă asigura că nu mai există niciun blocaj.

Scurgeri de baie

Băile sunt făcute pentru ca apa să se împrăștie în jur, dar atunci când apa începe să se reverse, devine o problemă. Canalele de scurgere din toaletă se pot înfundă cu ușurință din cauza părului și a hârtiei igienice care rămân blocate în scurgere.

Aruncați puțină apă în jurul scurgerii pentru a scăpa de spuma în plus sau de orice acumulare de șampon care ar putea cauza blocajul. Pentru a îndepărta părul, folosiți un băț subțire și încercați să îndepărtați înfundarea. Dacă niciuna dintre aceste metode nu funcționează, cea mai bună soluție este să apelați la un instalator profesionist.

Înfundare în conducta de canalizare exterioară

O altă problemă de drenaj rezidențial cu care se confruntă frecvent gospodăriile este înfundarea jgheaburilor exterioare. Conducta de canalizare municipală care intră în locuința dvs. pentru a elimina deșeurile în conducta principală poate fi, de asemenea, înfundată. Ar trebui să apelați la un serviciu de curățare a canalizării pentru a curăța mizeria.

Remedii la domiciliu

Utilizarea sucului de lămâie sau a oțetului reprezintă o soluție eficientă pentru a rezolva o bună parte dintre problemele legate de igiena și funcționarea sistemului de canalizare. Acidul citric prezent în aceste substanțe se dovedește a fi un aliat de încredere în eliminarea acizilor grași proveniți de la săpun și depunerilor de grăsime care se acumulează în țevi.

Acest acid are capacitatea de a dizolva eficient grăsimile, contribuind astfel la menținerea curățeniei în conducte. Pe lângă sucul de lămâie și oțet, bicarbonatul de sodiu și sarea reprezintă alte opțiuni viabile pentru a combate depunerile de grăsime care pot duce la înfundarea țevilor. Prin adăugarea acestor ingrediente în rutina de întreținere a sistemului de canalizare, puteți preveni eficient blocajele și asigura o funcționare optimă a acestuia.

Astfel, printr-un simplu gest de utilizare a unor ingrediente casnice precum sucul de lămâie, oțetul, bicarbonatul de sodiu sau sarea, puteți contribui semnificativ la menținerea igienei în locuința dumneavoastră și la prevenirea problemelor neplăcute legate de înfundarea țevilor. Este important să adoptați astfel de practici preventive pentru a asigura o funcționare eficientă și durabilă a sistemului de canalizare.

4.5/5 - (65 votes)
5 raspunsuri
  1. Mircea Oncea says:

    Din experiență pot spune că e important să folosești substanțe naturale pentru a preveni eventualele daune.

    Răspunde
  2. Gabriel Vacarescu says:

    Curățarea scurgerilor poate fi mai simplă decât credeți, important este să folosiți produse potrivite!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *